Sandra Di Giovanni

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik wilde dansen. Altijd ging ik met mijn zus mee als zij balletles had. Toen ik vier was volgde ik mijn eerste lessen en ben ik nooit meer gestopt. Inmiddels ben ik afgestudeerd als uitvoerend theaterdanseres aan de Hogeschool van de Kunsten Arnhem (huidige Artez). Daarnaast heb ik een specialisatie in klassieke dans en jazzdans gedaan op het I.A.L.S. in Rome na het winnen van een talentenbeurs via het Hey Konijn Fonds. 

In Rome kwamen mijn Italiaanse genen volledig tot leven en heb de passie voor dans verder ontwikkeld. Na terugkomst in Nederland ben ik me, naast theaterdans, ook in andere disciplines gaan verdiepen. Ik ben zang- en acteerlessen gaan volgen.

Dit heeft mij tot een allround artiest gevormd en inmiddels heb ik in allerlei (theater-)producties gestaan als danseres, actrice, zangeres, presentatrice en entertainster.

Mijn kennis en ervaring deel ik graag met anderen. Ik haal er veel voldoening uit om mijn passie over te brengen en mensen aan het dansen te krijgen. Daarom heb ik in het verleden al veel als freelance choreograaf en docent gewerkt. Sinds 2010  ben ik dancecaptain voor Centerparcs Europe.

Met deze schat aan ervaring vond ik het in 2013 tijd om voor mezelf te beginnen en daarmee werd DiGi-Dance & Entertainment een feit. Op die manier kan ik nog beter mijn eigen visie op dans vormgeven en daarmee naar buiten treden.

Het leven verloopt in pieken en dalen, met kleurrijke en ook donkere momenten en met de bijbehorende emoties. Je groeit, wordt sterk en herkent ‘de kleine dingen’. Geen mooiere inspiratiebron dan het leven zelf…